05.10.2007. / 19:34

Autor: Martina Čizmić

VODA NA VRBANIMA III

Treba promijeniti cijevi u zgradama

Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba reklil su da se još ne zna uzrok onečišćenja vode mineralnim uljima na Vrbanima III. Voda je onečišćena samo u unutarnjoj, ali ne i u javnoj vodoopskrbnoj mreži.

Zato preporučuju da se problem riješi zamjenom svih polipropilenskih vodovodnih cijevi.

Vršitelj dužnosti ravnatelja Zavoda TIhomir Majić rekao je da u ulazima I, J, K i L instalacije nisu izvedene prema glavnom projektu te ih je potrebno uskladiti. U ulazima E, F, G i H instalacije treba potpuno zamijeniti i napraviti novu projektnu dokumentaciju. Predloženo je i uzimanje uzoraka pocinčanih cijevi radi dodatnih analiza.

Također predlažu i drugim stanarima u Vrbanima III da zatraže vještačenje ispravnosti instalacija i priključaka na javnu vodoopskrbnu mrežu.

Majić je najavio da će se prije dobivanja uporabnih dozvola za zgrade uvesti test na mineralna ulja. Svi rezultati do kojih je došao istražni tim Zavoda biti će upućeni Državnom odvjetništu i MUP-u koji bi trebali utvrditi tko je odgovoran.

Vezane vijesti

Južnoafrikanac izmislio tuširanje bez vode

Južnoafrikanac izmislio tuširanje bez vode

Potaknut prijateljem koji se nije tuširao i nakon višemjesečnog istraživanja, južnoafrički student Ludwick Marishane dobio je svjetsko priznanje za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika