06.10.2007. / 10:13

Autor: Marijana Zrinjski

HRVATSKA-SLOVENIJA

Vlašič: "Hrvatska inzistira na ZERP-u samo zbog izbora"

Dogovor s Hrvatskom i Europskom unijom o tome da hrvatski ekološko- ribolovni pojas ZERP u Jadranu nakon 1. siječnja iduće godine ne bi vrijedio za Sloveniju još uvijek je moguć. Ustvrdili su jučer u razgovoru za RTV Sloveniju predstavnici dviju najjačih političkih stranaka vladajućih Slobodnih demokrata i oporbenih Socijalnih demokrata.

Jožef Jerovšek, parlamentarni zastupnik SDS-a, stranke premijera Janeza Janše, i predsjednik vanjskopoličkog odbora, rekao je kako je zapisnik o tome da Hrvatska neće primijeniti ZERP na Italiju i Sloveniju bez postizanja sporazumnog rješenja, što su ga uz pomoć Europske komisije 2004. u Bruxellesu potpisali državni tajnici u ministarstvima vanjskih poslova, jasna politička obveza Hrvatske. Naglasio je kako je važna i činjenica da je Europska komisija zapisnik unijela u pregovarački okvir za Hrvatski i njeno uključivanje u Europsku uniju. Patrick Vlašič, međunarodni pravnik i član predsjedništva SD-a Boruta Pahora, smatra kako je sadašnje inzistiranje Hrvatske na primjeni ZERP-a s početkom iduće godine povezano s približavanjem parlamentarnih izbora. Vjeruje da će zaplet biti riješen.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika