14.08.2003. / 00:00

Autor: Tanja Simić

SRPSKO SARAJEVO

SFOR TRAŽIO MLADIĆA NA MAJČINOM SPROVODU

SFOR TRAŽIO MLADIĆA NA MAJČINOM SPROVODU

Karabinjeri SFOR-a u srijedu su u naselju Kasindol u Srpskom Sarajevu pretresali kuću majke Ratka Mladića, Stane Mladić, koja je preminula u noći sa utorka na srijedu, prenosi Večernji list. Stana Mladić pokopana je u srijedu na groblju u Miljevici u Srpskom Sarajevu, čiju su okolicu pripadnici SFOR-a detaljno pregledali uz pomoć psa tragača, misleći da će se Mladić pojaviti na majčinom sprovodu. Sforovci su detaljno pretresli sva vozila koja su se našla u blizini te su legitimirali i sve prisutne građane, a pretresena je i obližnja zgrada pošte te nekoliko drugih objekata u blizini njegove kuće. Prema riječima očevidaca SFOR-ovi helikopteri su cijelu noć nadgledali kuću i okolicu, a pretres je obavljen u punoj ratnoj spremi od 20 borbenih vozila. Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, prema riječima njegovog glasnogovornika Zorana Glušaca, nije dobilo nikakvo obavještenje o pretresu te je Centar javne bezbjednosti (CJB) Srpsko Sarajevo za njega saznao na osnovi dojava građana.
Prama pisanju sarajevskog lista Dnevni avaz, Mladić i Karadžić su prije šest dana ušli u BiH. Mladić je u vozilu marke “opel vectra” viđen kako kod Zvornika ulazi u BiH, odakle se odvezao na Bilećko jezero u trening-kamp Vojske RS. List tvrdi da Mladić ljetuje u tom kampu te da je prije dva dana najavio dolazak u Kalinovnik k rodbini. Avaz također tvrdi da je najtraženiji haaški optuženik Radovan Karadžić otišao na ljetovanje u Budvu sa devet tjelohranitelja, dok se njegova supruga Ljiljana Zelen-Karadžić i dalje nalazi u Srpskom Sarajevu.

Vezane vijesti

U Srbiji 13 osoba optuženo za pomaganje ratnim zločincima

U Srbiji 13 osoba optuženo za pomaganje ratnim zločincima

Srbijanski tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević rekao je u petak kako je u tijeku kazneni postupak protiv 13 osoba za koje se sumnja da su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika