Objavljeno u Nacionalu br. 621, 2007-10-08

Autor: Eduard Šoštarić

UGROŽEN ODNOS S NATO-om

Serviseri vojnih zrakoplova najavili štrajk usred NATO-ove vojne vježbe

Josip Lucić i Berislav Rončević  u četvrtak će morati , usred vježbe, rješavati štrajkaške zahtjeveJosip Lucić i Berislav Rončević u četvrtak će morati , usred vježbe, rješavati štrajkaške zahtjeve Ministar obrane Berislav Rončević i načelnik Glavnog stožera Josip Lucić u vrlo su neugodnoj situaciji, jer će usred završnice najveće vojne vježbe NATO-a ikad održane u Hrvatskoj, “Noble Midas 07“, 11. listopada štrajkati zaposlenici Zrakoplovno-tehničkog zavoda Velika Gorica, najvažnijeg dijela MORH-ova sustava za održavanje vojnih letjelica.

Razlog štrajka je neispunjavanje zaključaka MORH-a o izdvajanju ZTZ-a iz vojnog sustava i loših materijalnih uvjeta zaposlenika Zavoda u odnosu na djelatne vojne osobe koje rade u Zavodu. Budući da Hrvatska sudjeluje u spomenutoj vježbi, među ostalim, i s četiri helikoptera Mi-8, vijest o štrajku nije nimalo dobra.

Dođe li do krizne situacije i ratnih okolnosti, u kojima je nužno i sudjelovanje hrvatskih letjelica, pitanje je može li NATO računati na stvarnu potporu Hrvatske, ako ona ima nesređeno stanje s ljudima koji su najodgovorniji za ispravnost vojnih letjelica.

Vezane vijesti

General Lučić uvjeren: Mesić je morao znati što Kruljac radi

General Lučić uvjeren: Mesić je morao znati što Kruljac radi

General Josip Lučić uvjeren je kako je bivši predsjednik Stjepan Mesić morao znati za kriminal u vojsci, ali i za ono za što se tereti generala… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika