08.10.2007. / 18:42

Autor: Martina Čizmić

DOGOVOR MESIĆ - SANADER

Sanader govori pred UN-om

"Na taj skup ići će premijer jer je to i najavio", rekao je predsjednik Mesić.

Predsjednik Mesić i premijer Sanader dogovorili su da će pred Općom skupštinom UN-a o nezadovoljstvu presudom "vukovarskoj trojci" govoriti premijer Sanader.

"Na taj skup ići će premijer jer je to i najavio", rekao je predsjednik Mesić nakon sastanka u Banskim dvorima. Rekao je i da je o Sanaderovom putu u New York dogovor postignut već ranije, telefonom.

Mesić je dodao da je njegov prigovor bio usmjeren na činjenicu da se njih dvojica nisu o tome ranije dogovorili. Istaknuo je da su se sada dogovorili i da više oko toga neće biti neslaganja.

Sanader je rekao da pismo predsjednika Haaškog suda Fausta Pocara generalnom tajniku UN-a ne predstavlja pritisak na Hrvatsku, niti može naštetiti Hrvatskoj. Dodao je da predsjednik Haškog suda ima svako pravo poslati pismo UN-u kao i Hrvatska, te su obje strane to iskoristile.

Sanader je napomenuo da je Vlada poslala pismo i predsjedniku Haškog suda, ali da će ga objaviti tek nakon što haško tužiteljstvo uloži žalbu na prvostupanjsku presudu "vukovarskoj trojci". Još jednom je ponovio da očekuje da Sud usvoji žalbu te da će dosuditi primjerenu kaznu.

Mesić je također istaknuo da Hrvatska ima pravo komentirati presudu i iskazati svoje nezadovoljstvo iako ona nije pravomoćna. Poručio je na kraju nitko ne može ostati ravnodušan "kada se radi o presudi koja se tiče cijelog jednog naroda".

Vezane vijesti

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda (UN) Ban Ki-moon trebao bi u drugoj polovici srpnja doći u posjet Zapadnom Balkanu, prenose u četvrtak beogradski… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika