09.10.2007. / 10:27

Autor: Nina Tomljanović

ZAGREB

Iako nema dozvolu Kerum gradi novu Nadu Dimić

Kerum je svoju odluku donio iako nadležna služba Ministarstva kulture još nije dovršila procjenu, a jedino se njihovom odredbom investitoru može narediti povratak u prvobitno stanje ukoliko je to moguće

Iako nema građevinsku dozvolu, splitski poduzetnik Željko Kerum odlučio je vratiti dio stare tvornice Nada Dimić u prvobitno stanje, odnosno, sagraditi novu zgradu jednakog izgleda, piše Jutarnji list.

Zgrada će se vratiti u prvobitno stanje, ali s novom statikom, sa željezom jer je ova prije bila sagrađena od blata, kazao je jučer Kerum, ponavljajući da će preuzeti svu odgovornost ako nadležne službe ustanove postojanje bilo kakvih osnova za prijave. No, rekao je i da zapravo nitko nije kriv, nego ''viša sila, zub vremena''.

Kerum je svoju odluku donio iako nadležna služba Ministarstva kulture još nije dovršila procjenu, a jedino se njihovom odredbom investitoru može narediti povratak u prvobitno stanje ukoliko je to moguće.

Gradski ured za graditeljstvo, zahtjev tvrtke Kerum d.o.o nikada nije zaprimio.

U priopćenju građevinske inspekcije se navodi da će prijave temeljem nalaza građevinske inspekcije dobiti svi sudionici u gradnji, točnije, investitor tvrtka Kerum d.o.o., izvođač radova i nadzorni inženjer, a sva dokumentacija bit će proslijeđena Državnom odvjetništvu.

Kako smo pisali, prošli tjedan u središtu Zagreba u Erdödyjevoj ulici na broju 16, urušila se zgrada bivše tekstilne tvornice ''Nada Dimić'', inače zaštićeni spomenik kulture. Kopali su se temelji za podzemnu garažu budućeg poslovnog centra, čiji je investitor tvrtka poznatog splitskog poduzetnika Željka Keruma, TP Kerum.

Vezane vijesti

Bespravna gradnja je i pravno i moralno pitanje

Bespravna gradnja je i pravno i moralno pitanje

Zakonski prijedlog o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama nije samo pravno nego i moralno pitanje, no s rješavanjem tog problema više ne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika