09.10.2007. / 11:07

Autor: Marijana Zrinjski

PRIOPĆENJE UDRUGE DRAGOVOLJACA HVO HB

"Hrvatski branitelji trunu po srpskim zatvorima, a nitko ništa ne poduzima"

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO Herceg Bosne priopćila je da je sramotno što hrvatski branitelji "trunu po srpskim i drugim zatvorima, a da baš nitko ne poduzima ništa ni poslije štrajka glađu u Kazneno popravnom domu Kula u Sarajevu". "Poznato je da devet hrvatskih branitelja osumnjičenih za ratne zločine čeka suđenje, ali niti ima suđenja niti pravde jer se samo Hrvatima sudi po novom zakonu, a Bošnjacima po daleko blažem zakonu iz bivše Jugoslavije", ističu u Udruzi. Stoga pozivaju sve stranke s hrvatskim predznakom da poduzmu "nešto kako bi se pomoglo da i Hrvate netko zastupa, a ne da su prepušteni drugima da odlučuju o njihovim životima kako im odgovara".

Udruga također prosvjeduje i protiv zadnjih presuda u Haagu srpskoj trojci za zločine nad Hrvatima u Vukovaru. "Haški sud je politički, a jadni smo mi kad nas tuži potkupljena i srpski orijentirana, Carla Del Ponte", navodi se u priopćenju. "Hrvatskim sinovima poručujemo da izdrže, a mi ćemo, ako se nešto ne promijeni, poduzeti mjere zakonom dozvoljene, od blokade putova pa do blokade državnih institucija", zaključuje se u priopćenju Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB.

Vezane vijesti

Registar branitelja do ulaska u EU

Registar branitelja do ulaska u EU

Registar branitelja trebao biti biti objavljen najkasnije do ulaska Hrvatske u Europsku uniju 1. srpnja 2013., kazao je danas ministar branitelja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika