09.10.2007. / 11:14

Autor: Jelena Badovinac

Extra zona

Zlatko i Sanja Mateša: Danijela nije razorila naš brak

Nakon 13 godina braka predsjedik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša rastaje se od svoje treće supruge, liječnice Sanje Gregurić - Mateša; par je ostao u prijateljskim odnosima što su dokazali nježnostima koje su izmjenjivali tijekom razgovora za Extru kad su zajedno demantirali glasine o njegovoj vezi s pjevačicom Danijelom Martinović

Predsjednik Hrvatskoga olimpijskog odbora Zlatko Mateša nedavno je okončao i svoj treći brak. Nakon trinaest godina, bivši predsjednik Vlade RH i njegova supruga Sanja Gregurić-Mateša, po zanimanju dermatovenerolog, odlučili su se sporazumno rastati.

"O rastavi razmišljamo već dvije godine. U našem je braku jednostavno došlo do zasićenja. Poslovne obveze i karijera su najveći razlog našeg razlaza. Česta izbivanja i poslovna putovanja su nas jednostavno udaljila. Rastava je veliki korak u životu dvoje ljudi, no smatrali smo da je bolje okončati brak nego ostatak života provesti udaljeni jedno od drugoga", kaže 58-godišnji Zlatko Mateša koji se prije mjesec dana iselio iz njezine kuće na zagrebačkom Zelenjaku i preselio u svoju kuću u Samoboru. Zajednički su se dogovorili da će njihova kći, dvanaestogodišnja Ela, ostati živjeti s majkom.

"Za dijete je bolje da ostane s majkom. S Elom smo puno razgovarali, i zajednički i pojedinačno, i objasnili joj da je tako najbolje za sve. Rastava za dijete nije najsretnije rješenje, ali je u svakom slučaju bolje od rješenja da dijete odrasta u atmosferi u kojoj je sretan brak roditelja samo privid. Iluzije kasnije mogu donijeti puno više štete. Sanja i ja se rastajemo civilizirano i prijateljski pa tako uopće nije upitno kad će netko od nas dvoje biti s djetetom. Nema ograničenja s nijedne strane, a trudit ćemo se da neke trenutke, poput ljetovanja ili rođendana, provedemo svi zajedno. Eli smo s puno razumijevanja objasnili cijelu situaciju i ona je svjesna da, ako nećemo živjeti zajedno, to ne znači da nema oca i majku. Dapače", kaže Mateša koji je blizak odnos imao i sa Sanjinom kćeri Ivom iz njezina prva braka s jednim zagrebačkim liječnikom. Iva danas ima 16 godina, a Mateša dodaje kako se oduvijek prema njoj ponašao kao prema vlastitoj kćeri.
O razlozima razvrgavanja njihova braka već se dulje nagađa u medijima, a neki su se raspisali i tome kako je pravi razlog zapravo treća osoba pa tako tvrde da je sve puklo zbog Matešine izvanbračne veze sa splitskom pjevačicom Danijelom Martinović. Na pitanje je li to zaista istina, oboje su oštro demantirali tu glasinu.

"Danijela i ja smo prijatelji. Isto kao što sam prijatelj i s mnogim drugim ženama. To što sam bio na njezinoj promociji parfema ne znači da sam s njom i u vezi. Jednom smo bili i društvu sa Slavicom i Berniejem Ecclestonom koji su moji dobri prijatelji. Točnije, bilo je to veliko društvo u kojem se našla i Danijela. Nema nikakve izvanbračne veze. Danijela je jedna sposobna, draga i vesela osoba i nema nikakve veze s mojim razvodom", navodi dalje Mateša.

Njegova, još uvijek službena supruga navodi kako Danijelu nije upoznala, ali je znala da je Zlatko poznaje. Podsjetimo, Danijela je već nekoliko godina u vezi sa svojim kolegom Petrom Grašom, a u zadnjih godinu dana nekoliko je puta viđena u društvu sa Zlatkom Matešom. Upoznali su se prošle godine na otvaranju teniskog turnira u Umagu.

"Nisam sklona pojavljivanju u medijima. Ova objava našeg razvoda posljedica je neprimjerenih i senzacionalističkih napisa u nekim tiskovinama. Naš razvod je izgleda neobičan samo zato jer smo se rastali kao istinski prijatelji, bez međusobnih optužbi i ocrnjivanja", kaže kći bivšega hrvatskog premijera Franje Gregurića.

Cijeli članak pročitajte u Extri

Vezane vijesti

HOO: Sjednica Vijeća HOO-a u utorak, 31. svibnja

HOO: Sjednica Vijeća HOO-a u utorak, 31. svibnja

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša sazvao je 25. redovnu sjednicu Vijeća koja će se održati u utorak, 31. svibnja u 11.30… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika