09.10.2007. / 11:38

Autor: Marijana Zrinjski

IZBORI U UKRAJINI

Juščenko dao rok od pet dana za sastavljanje Vlade

Ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko jučer je političkim čelnicima dao rok od pet dana da osmisle okvir za novu vladu i dogovore se o premijeru. Kazao je da Stranke koje su stajale iza Narančaste revolucije 2004., a koja je i njega dovela na vlast, imaju temelj za sastavljanje koalicije. No, naglasio je da im treba pomoć proruske Stranke regija premijera Viktora Janukoviča.
"Pozivam sve političke strane da počnu s konzultacijama i političkim razgovorima te da predlože koaliciju i premijera u roku od pet dana. Narančasti imaju temelja za okupljanje koalicije u parlamentu, ali tek nakon što druge političke stranke s njima uspostave konstruktivne odnose", rekao je Juščenko nakon sastanka s predstavnicima pet stranaka koje su na prošlotjednim izborima ušle u parlament.

Prozapadne stranke među kojima je blok bivše premijerke Julije Timošenko i predsjednikove stranke Naša Ukrajina odavno su se složile da Timošenko ponovno bude predsjednica vlade ako dobiju dovoljan broj zastupničkih mjesta. Julija Timošenko je izjavila da je Janukoviču spremna prepustiti mjesto potpredsjednika vlade, ali je on tu mogućnost zasad odbio.

Vezane vijesti

Juščenko svjedočio protiv Julije Timošenko

Juščenko svjedočio protiv Julije Timošenko

Bivši ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko svjedočio je u srijedu protiv svoje bivše premijerke i desne ruke Julije Timošenko, kojoj se u Kijevu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika