09.10.2007. / 11:59

Autor: Nina Tomljanović

MEDIJSKO PRAĆENJE IZBORA

DC: Sve stranke trebaju imati jednak medijski tretman

Ukoliko sve parlamentarne stranke ne budu imale jednaki medijski tretman, stranka Demokratskog centra (DC) neće podržati izmjenu pravila o postupanju elektroničkih medija s nacionalnom koncesijom u RH tijekom izborne promidžbe

Stranka Demokratskog centra traži od saborskog Odbora za Ustav i poslovnik da zauzme stajališta o jednakom medijskom praćenju svih parlamentarnih stranaka.

Ukoliko sve parlamentarne stranke ne budu imale jednaki medijski tretman, stranka Demokratskog centra (DC) neće podržati izmjenu pravila o postupanju elektroničkih medija s nacionalnom koncesijom u RH tijekom izborne promidžbe. "DC će podržati izmjene u medijskom praćenju parlamentarnih izbora samo i jedino u slučaju ako sve parlamentarne stranke budu imale jednak tretman", stoji u priopćenju koje je potpisala predsjednica stranke Vesna Škare-Ožbolt.

U priopćenju se ističe da će DC biti protiv prijedloga ukoliko on "bude radio razliku između parlamentarnih stranaka na način da se prati samo šest parlamentarnih stranaka, a ostale parlamentarne stranke ne, uz ocjenu da dosadašnji način praćenja parlamentarnih izbora nije bio dobar.

Saborski Odbor za Ustav i Poslovnik sutra će raspravljati o inicijativi za promjenom pravila po kojima nacionalne televizije trebaju pratiti predizbornu kampanju koju su pokrenuli svi parlamentarni klubovi.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika