11.10.2007. / 08:15

Autor: Melisa Skender

EXTRA IZBORI

Pet žena pita političare

Premda je prošlo i četiri godine od posljednje predizborne kampanje i više se malo tko uopće sjeća što su nam 2003. obećavali, što od ove kampanje treba očekivati svakome je ipak prilično jasno. Ukratko, govorimo o političarima koji se smješkaju s jumbo plakata, televizijskih ekrana, sa stranica novina i magazina dok obećavaju ekspresno brzi ulazak u EU, vraćanje duga umirovljenicima, povećanje porodiljnih naknada, otvaranje novih radnih mjesta…

Rame uz rame s njima i u ovoj će se kampanji zacijelo pojaviti neki estradni umjetnik koji će naplatiti svoj nastup. ili pak kakav drugi poznati akter javnoga života Hrvatske čije će ime osvanuti na ovoj ili onoj stranačkoj listi. Kad se predizborna prašina slegne a mjesta u Saboru i Vladi budu podijeljena, sve će se, kako to obično biva, vratiti na staro. Odnosno, napredovat će se sitnim koracima od izbora do izbora.

Stoga, ove izbore nipošto ne treba propustiti, a kampanju i dobru volju političara da komuniciraju sa svojim biračima svakako treba iskoristiti. Upravo motivirane tim razlozima pet je takozvanih 'običnih' žena koje se uopće ne bave politikom i žive svoje takozvane normalne živote daleko od svjetala reflektora odlučilo odazvati se našem pozivu i pozvati političare na red.

Dinka Martinović - Ivurek 51-godišnja je voditeljica korporativnih komunikacija u tvrtki Autozubak i AMC Centar sigurne vožnje piše za Extru tako o očekivanjima žena koje su dugo i strpljivo radile na svojoj uspješnoj karijeri, Mia Vujnović pak ima tek 19 godina i ovo su prvi izbori na koje izlazi. Nataši Šušnjić - Pantić, 34-godišnjoj profesorici filozofije i diplomiranoj bibliotekarki koja je udana i majka dvoje djece obitelj je na prvom mjestu te stoga piše o tome s koliko se problema suočavaju njezine prijateljice koje istovremeno pokušavaju raditi i brinuti o svojoj obitelji.

Novinarka Red Carpeta na Novoj TV, Danka Derifaj samohrana je majka koja, kaže, ima sreće da je i njoj i njezinom bivšem suprugu sreća njihova djeteta najvažnija, no piše o svojim rastavljenim prijateljicama i samohranim majkama koje na žalost nisu te sreće. I za kraj 31-godišnja Ana Penović koja se hrabro otisnula u poduzetničke vode i prije dva mjeseca objavila prvi broj svojega magazina 'Plan B' piše o tome kako ni hrvatske poduzetničke vode nisu baš mirne.

Svaka je od njih našim političarima što su ih izabrale prema vlastitom nahođenju postavila pitanje za koje osobno smatra da ga je potrebno što hitnije rješiti. Postavite ga i vi.

Od danas do posljednjega tjedna predizborne kampanje na forumu portala nacional.hr otvoren je prostor za postavljanje pitanja petorki političara prozvanih od naših sugovornica.

Pitajte a mi ćemo nastojati da na pitanja dobijemo i tražene odgovore.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika