09.10.2007. / 17:10

Autor: Martina Čizmić

OSJEČKA DVORANA

Šuker i Polančec odbacuju optužbe za korupciju

"To je Šišljagićeva izmišljotina, jer silom želi sukob s Đapićem prebaciti na Vladu, koju taj sukob uopće ne zanima", rekao je Šuker.

Ministar financija Ivan Šuker i potpredsjednik Vlade Damir Polančec odbacili su optužbe čelnika HDSSB-a da Vlada inzistira na dvostruko skupljem modelu izgradnje dvorane u Osijeku.

Ocijenili su da je riječ o nepotrebnom politikanstvu i pokušaju da se vlastiti neuspjeh prebacu na leđa Vlade. Potpredsjednik Vlade Polančec naglasio je da Vlada ne inzistira na Đapićevu modelu, nego joj je cilj izgradnja višenamjenske sportske dvorane i održavanja svjetskog rukometnog prvenstva u Osijeku.

Vlada nije ni prihvatila ni odbacila prijedlog HDSSB-a za izgradnju osječke dvorane financira kreditnim zaduživanjem. Zatražili su dopunu dokumentacije od gradonačelnika Zlatka Benašića i dogradonačelnika Vladimira Šišljagića.

Ministar financija Šuker istaknuo je kako je na sastanku sa osječkim čelnicima upozorio na ograničenja zaduživanja jedinica lokalne samouprave utvrđena Zakonom o izvršenju državnog proračuna. Rekao je da osječki čelnici nisu dostavili dokumente iz kojih bi se vidjelo koje je tijelo i kada donijelo odluku o raspisivanju natječaja za dodjelu poslova izgradnje dvorane i odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuđača, ali ni dokumente vezane uz odabir kreditora.

Vladi su dostavili tek dopunu ponude Slavonske banke d.d. i Hypo Alpe-Adria-Bank naslovljenu na grad Osijek. Šuker je naglasio da će Vlada i dalje tražiti najpovoljnije rješenje za osječku dvoranu i njenu gradnju sufinancirati sa 50 posto.

Ministar financija odbacio je i tvrdnje HDSSB-a da je model javno privatnog partnerstva podloga za korupciju u kojoj sudjeluju i članovi Vlade. "To je Šišljagićeva izmišljotina, jer silom želi sukob s Đapićem prebaciti na Vladu, koju taj sukob uopće ne zanima", rekao je Šuker.

Vezane vijesti

U Glavaševom naručju

U Glavaševom naručju

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić izvijestio je danas u Osijeku kako je stranci pristupilo 24 člana HDZ-a, među kojima su četiri dosadašnja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika