10.10.2007. / 10:36

Autor: Nina Tomljanović

POSTIZBORNE ŽELJE

Šeks: Pravosuđe je moja velika ljubav

Šeks je demantirao primjedbe iz oporbe da HDZ ne želi promijeniti pravila jer se boji sučeljavanja

Predsjednik Sabora Vladimir Šeks je najavio da će elektronički mediji nacionalnom koncesijom pratiti predstojeće izbore, ali po novim pravilima. To znači da će svi i dalje imati pravo na jednako predstavljanje: na javnim medijima do pet minuta, a na komercijalnim do tri minute.

Šeks je dodao da to znači da će se medijima ostaviti manevarski prostor da provode svoju uredničku politiku, odnosno "da ne bude povrijeđeno i drugo načelo, te da i informativne kuće i uredništva također trebaju imati važnu ulogu u oblikovanju uredničke politike.

Demantirao je primjedbe iz oporbe da HDZ ne želi promijeniti pravila jer se boji sučeljavanja. "HDZ se ne boji, nema se razloga bojati i nema nikakvih predrasuda prema tome da se sučeljavanje između izbornih kandidata, čelnih ljudi parlamentarnih stranaka ne dogodi", kaže Šeks.

U sinoćnjem razgovoru za Obiteljski radio predsjednik Sabora Vladimir Šeks govoreći o svojim postizbornim željama je kazao da računa kako će u IV. izbornoj jedinici, gdje će najvjerojatnije biti prvi na listi, osvojiti šest mandata. Šeks je istaknuo kako je pravosuđe njegova velika ljubav te da je jedno vrijeme bio svojevrsni ministar pravosuđa u sjeni.

Uvijek sam želio biti ministar pravde, ali mi se dosad nije ostvarilo, kazao je Šeks, dodajući da ga to i dalje vuče. No, nije htio spekulirati hoće li mu se to ostvariti nakon izbora. Za rad u izvršnoj vlasti, kaže, uz iskustvo i znanje, trebaju i dinamičnost i energija.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika