10.10.2007. / 12:28

Autor: Nina Tomljanović

SUSRET PREDSJEDNIKA

Sarkozy u Moskvi s Putinom

Sarkozy se prije toga susreo s ruskim studentima te im objasnio vrijednosti demokracije i poželio im da "jednog dana upoznaju vrijednost nezavisnog sudstva"

Nicolas Sarkozy, francuski predsjednik nastavio je posjet Rusiji novim razgovorom s predsjednikom Vladimirom Putinom. Sarkozy je navodno s Putinom uspostavio prijateljski odnos obraćajući mu se sa "ti".

Sarkozy se prije toga susreo s ruskim studentima. Objasnio im je vrijednosti demokracije i poželio im da "jednog dana upoznaju vrijednost nezavisnog sudstva".

Francuski predsjednik navodno bi se trebao sastati i s aktivistima za ljudska prava, no njegovi pomoćnici nisu potvrdili taj susret. Ukoliko do njega dođe bio bi to podsjetnik koliko je Europa zabrinuta zbog stanja ljudskih prava u Rusiji. Između ostalog dvojica predsjednika razgovarala su o Iranu. Sarkozy je pri tom zaključio da "ima dojam da su se njihova stajališta uvelike približila".

Što se Kosova tiče, Putin nije protiv kompromisa koji bi omogućio rješavanje pitanja statusa te provincije uz istovremeno rješavanje pitanja koje muče kosovske Srbe.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika