10.10.2007. / 13:06

Autor: Nina Tomljanović

HRT

Predloženi kandidati za članove Programskog vijeća HRT-a

Za šest mjesta u Vijeću na javni poziv javila su se 64 kandidata, a vladajući i oporbeni saborski klubovi usuglasili su listu od šest kandidata koje na izbor predlažu Saboru

Danas u Hrvatskom saboru Odbor za medije je saboru jednoglasno predložio da za članove Programskog vijeća HRT-a izabere Sinišu Grgića, Iliju Rkmana, Anju Šovagović-Despot, Marinu Škrabalo, Hašima Bahtijarija i Đuru Popijača. Na dužnost bi trebali stupiti 17. listopada, kada mandat istječe Nadi Gačešić Livaković, Jadranki Kolarević te Nedjeljku Pintariću, a još prije je iz Vijeća otišao i Danko Bljajić.

Za šest mjesta u Vijeću na javni poziv javila su se 64 kandidata, a vladajući i oporbeni saborski klubovi usuglasili su listu od šest kandidata koje na izbor predlažu Saboru. HDZ predlaže da se za članove Vijeća izaberu Siniša Grgić, direktor Zavoda za poslovno istraživanje, predsjednik udruge "Potrošač" Ilija Rkman i, ponovno glumica Anja Šovagović-Despot kojoj bi to bio drugi mandat. Oporbeni SDP, HNS i HSS za članove Vijeća ponovno predlažu Hašima Bahtijarija te kao nove članove Marinu Škrabalo (Centar za mirovne studije) i Đuru Popijača iz Hrvatske udruge poslodavaca.

Članovi Odbora, prije nego što su dogovorili kandidate za Vijeće HRT-a, prihvatili su načelni stav da će poduprijeti prijedlog izmjena pravila prema kojima će televizijske postaje s nacionalnom koncesijom pratiti predizbornu kampanju, oko kojega će se sutra složiti svi parlamentarni klubovi.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika