10.10.2007. / 14:52

Autor: Marko Biočina

HANFA

Kaznene prijave protiv Mamića i Šelendića

Hanfa je danas, kako je u Nacionalu i najavio Ante Samodol, podnijela kaznene prijave zbog protiv svih onih osoba koje su prikupile više od pet punomoći za kupovinu dionica HT-a. U Hanfi smatraju kako su okrivljeni na taj prekršili Zakon o tržištu vrijednosnim papirima. Ukupno se radi o 800 osoba, među kojima su i sportski direktor Dinama Zoran Mamić te poznati zagrebački poduzetnik Josip Šelendić, koji su prijavljeni među prvima.

Kako piše Business.hr čak 29 osoba je punomoć dalo Mamiću. Navodno se uglavnom radi o rodbini i prijateljima. Hanfa je u kaznenoj prijavi navela da svi dokazi upućuju na "nezakonito i nemoralno ponašanje osumnjičenika".

Šelendića se pak sumnjiči kako je zloupotrijebio svoj položaj vlasnika obrta tako što je od 40-ak zaposlenika tvrtke isposlovao punomoći za kupnju dionica HT-a. Njih 20 je kao broj računa za isplatu navelo Šeledndićev račun u Hrvatskoj poštanskoj banci.

Zoran Mamić nije htio komentirati ove navode rekavši kako se radi o njegovoj osobnoj stvari, dok je Šelendić već ranije izjavljivao kako je dionice kupovao za svoje radnike, a ne za sebe.

Vezane vijesti

Agrokor ne želi dati ponudu za Belje

Agrokor ne želi dati ponudu za Belje

Koncern Agrokor neće dati ponudu za preuzimanje Belja, kao što im je to naložila Hanfa, već su protiv takvog rješenja podigli tužbu na Ustavnom sudu.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika