10.10.2007. / 16:36

Autor: Marijana Zrinjski

OPĆINSKI SUD U KARLOVCU

Kalmetin vozač ne osjeća se krivim za iznude

Bivši vozač ministra Božidara Kalmete, Danijel Miočić, i šestorica suoptuženika danas na Općinskom sudu u Karlovcu kazali su da se ne osjećaju krivima za optužbe iznude. Podsjetimo, Miočića i šestoricu suoptuženika tereti se da su od cetingradskog poduzetnika Miće Valentića reketarenjem i prijetnjama pokušali iznuditi 460 tisuća kuna, odnosno 10 posto provizije za namještanje posla asfaltiranja cesta na području Cetingrada.

Kako piše Indeks.hr Miočić je izjavio da se ne osjeća krivim te kako od suoptuženika ne poznaje nikoga, osim Elvisa Lučića koji mu je kum. U prijašnjoj izjavu Kiočič je kazao da je kriv samo zato što je bio nesmotren i nije obraćao pozornost na svoje telefonske razgovore s kumom Elvisom Lučićem. Miočić tvrdi kako je zapravo kod svakog razgovora s kumom mislio da mu Lučić spominje dug od tisuću eura, koliko je Miočić njemu navodno proljetos posudio za građevni materijal, znajući za njegove poslove u građevinarstvu. Na upit tužiteljice zašto taj dug nije spominjao u tijeku istrage, Miočić je rekao kako je o njemu govorio, ali mu nije poznato zašto to nije uvedeno u istražnom zapisniku. "Dva-tri dana prije moga uhićenja spomenuo je moj kum u telefonskom razgovoru nekih 600 tisuća kuna i zaradu od 90 tisuća kuna za svakoga. Tada sam se zapitao o čemu priča i zabrinuo sam se. Čudilo me kakve on to velike građevinske poslove ima pa će on i njegovi suradnici zaraditi toliki novac». Kaže kako je mislio da neki poduzetnik iz Zagreba njegovom kumu - na kojega se ovaj ranije žalio zbog nevraćanja duga, a čije ime nije spominjao - duguje taj novac. Miočić također tvrdi kako mu je Lučić ranije rekao da će sam riješiti taj problem s dužnikom.

"Znajući kako je ponekad nagao, uglavnom zbog PTSP-a, smirivao sam ga", ustvrdio je Miočić koji je tijekom svoga svjedočenja nekoliko puta ponavljao kako mu nitko iz Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka nije davao povlaštene informacijama o natječajima, niti je znao kada će koji natječaj biti raspisan, niti je kao vozač bio u prigodi znati takvo nešto.

Vezane vijesti

Čačić podliježe mađarskom pravosuđu

Čačić podliježe mađarskom pravosuđu

Prvi potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Republike Hrvatske Radimir Čačić, optužen za izazivanje prometne nesreće 2010. s dvije poginule… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika