10.10.2007. / 19:02

Autor: Marijana Zrinjski

"ŽRTVE TRAŽE PRAVDU"

Vukovarci danas prosvjeduju u Haagu

Koordinacija hrvatskih udruga nastalih u Domovinskom ratu grada Vukovara i Hrvatsko žrtvoslovno društvo sutra će točno u podne mirno prosvjedovati pred zgradom Međunarodnoga kaznenoga suda za bivšu Jugoslaviju u Haagu protiv presude tzv. vukovarskoj trojci. Najavio je to danas predsjednik Hrvatskoga žrtvoslovnog društva, Zvonimir Šeparović.

Na prosvjedu pod nazivom «Žrtve traže pravdu" sudjelovat će, kazao je, stotinjak majki i rodbine hrvatskih branitelja i civila ubijenih na Ovčari 1991., a skupu će se pridružiti i Hrvati koji žive i rade u Nizozemskoj i susjednim zemljama.

Isti dan, u 15 sati, izaslanstvo u kojem će, osim Šeparovića, biti i gvardijan vukovarski fra Zlatko Špehar te uime Koordinacije udruga iz Domovinskog rata grada Vukovara Slavko Jurić uručit će glavnom tajniku Međunarodnog kaznenog suda u Haagu Hansu Holthuisu apel Hrvatskoga žrtvoslovnog društva Haškome sudu.

U ime organizatora Šeparović je naglasio da nije riječ o pritisku na taj sud, već o kritici njegova rada te da će u okviru prosvjeda rodbina ubijenih na Ovčari "razviti tužni lanac fotografija ubijenih i nestalih na Ovčari koji je već viđen tijekom prosvjeda u Vukovaru". Šeparović je dodao da će nastaviti takve oblike prosvjeda i dodao da se planira posjet i New Yorku tijekom zasjedanja Skupštine UN-a.

.

Vezane vijesti

Otpor kao životni stil

Otpor kao životni stil

Eckhard Tietke više ne može odgledati niti jedan krimić: "Ovdje smo toliko često konfrontirani s policijom, plavim žmigavcima i zvukom sirene, da ja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika