11.10.2007. / 10:14

Autor: Nina Tomljanović

MASAKR U ŠKOLI

Dječak ranio četiri učenika, a zatim ubio sebe

U rujnu je savezna policija (FBI) objavila izvješće u kojemu ističe da je lani u Americi počinjeno više od 1,4 milijuna ubojstava, silovanja, krađa i napada, što znači da se u toj zemlji svake 22 sekunde dogodi jedno kazneno djelo

U jednoj srednjoj školi u Clevelandu, na sjeveru SAD-a, četrnaestogodišnjak je počeo pucati u svoje kolege i ranio najmanje četiri osobe i zatim je ubio sebe. Riječ je o dvjema odraslim osobama i o dvoje učenika. Treći učenik je ranjen u pokušaju hvatanja napadača.

Dječak koji je počinio napad u utorak, 9. listopada izbačen je iz škole zbog čega je bio ljut, te se sumnja da je to razlog nesretnog događaja. U svakoj ruci je imao po jedan komad oružja i trčao je hodnicima škole na dva kata pucajući na sve što se micalo. Učenici i profesori su bježali, a neki su se sakrili u ormare i pod stolove, prema istom izvoru.

Policija je oko podneva okružila četvrt, a nekoliko je američkih televizijskih postaja objavilo snimku škole, zaplakanih učenika, hitne pomoći i naoružanih policajaca.

Zadnja pucnjava u američkoj školi dogodila se 21. rujna. Naoružani muškarac otvorio je vatru na državnom sveučilištu u Delawareu, na istoku zemlje, ranivši dvoje studenata, od kojih jednog teško.

No u sjećanju Amerikanaca ostala su dva puno teža pokolja. Prvi se dogodio u travnju 1999. kada su dvojica učenika u Columbine High School u Coloradu, Eric Harris i Dylan Klebold ubili dvanaestero učenika i njihova profesora i ranili 24 djece prije nego su se ubili.

Drugi se zbio 16. travnja, kada je južnokorejski student Cho Seung-Hui hladnokrvno ubio 32 osobe, a zatim si je presudio, na sveučilišt Virginia Tech u Virginiji, na istoku zemlje.

U rujnu je savezna policija (FBI) objavila izvješće u kojemu ističe da je lani u Americi počinjeno više od 1,4 milijuna ubojstava, silovanja, krađa i napada, što znači da se u toj zemlji svake 22 sekunde dogodi jedno kazneno djelo.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika