11.10.2007. / 10:47

Autor: Nina Tomljanović

KINA

Mirovine za 23 tisuće sportaša

Ovom odlukom će biti obuhvaćeno više od 23.000 sportaša koji će dobivati znatnu financijsku pomoć od lokalnih vlasti, ali se ističe da se ipak ne radi o sportskoj mirovini

Kineske vlasti su donijele odluku kojom vrhunski kineski sportaši odsad od države mogu očekivati financijsku pomoć i godinu dana od prestanka sportske karijere. Vlasti su potaknuli brojni slučajevi bijede i moralnog pada kod bivših sportaša.

Ovom odlukom će biti obuhvaćeno više od 23.000 sportaša koji će dobivati znatnu financijsku pomoć od lokalnih vlasti, ali se ističe da se ipak ne radi o sportskoj mirovini. "Želimo našim vrhunskim sportašima omogućiti jednogodišnju tranziciju u periodu nakon prestanka karijere. Vlada će im, osim novca, u tom periodu omogućiti učenje različitih vještina, a omogućit će im i upise na sveučilišta. Držimo da mnogi roditelji brane djeci bavljenje profesionalnim sportom upravo zbog njihove jadne budućnosti nakon sportske karijere", rekao je kineski ministar sporta Chu Bo.

Nedavno su kineski mediji otkrili nekoliko slučajeva posvemašnje bijede kod bivših svjetskih i olimpijskih prvaka, pa je tako otkriveno da bivša svjetska prvakinja u dizanju utega Zou Chunlan preživljava perući ljudima leđa u jednom salonu.

Vezane vijesti

Mrsić: Novca za mirovine bit će dovoljno

Mrsić: Novca za mirovine bit će dovoljno

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić izjavio je danas u Osijeku kako je mirovinski sustav prenapregnut, ali će se, unatoč tome, ove… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika