11.10.2007. / 16:31

Autor: Marijana Zrinjski, Martina Čizmić

VIDEOZAPIS BRANIMIRA GLAVAŠA

Glavaš: "Nova vlada omogućit će mi pošteno suđenje"

Nositelj lista Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje, Branimir Glavaš poručio je danas da u Hrvatskoj neće biti neovisnog pravosuđa dok su na vlasti Ivo Sanader i Vladimir Šeks te da je siguran da će mu nova vlada, nakon predstojećih parlamentarnih izbora, omogućiti pošteno suđenje.

U videozapisu, koji je danas prikazan u osječkom sjedištu HDSSB-a, a koji je, po Glavaševim navodima, napravljen prije nego što će biti prevezen u Zagreb na suđenje zbog optužbe za ratne zločine u tzv. slučajevima "garaža" i "selotejp", Glavaš napominje kako je razlog za pokretanje ovog postupka "povrijeđena taština Ive Sanadera", kojega je do nogu potukao na lokalnim izborima 2005. godine.

"Da nisam pobijedio Sanaderov HDZ u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, danas bih bio slobodan čovjek i to je sva istina o mojoj ulozi u tzv. slučajevima garaža i selotejp. Uvjeren sam da mi nova vlada, za razliku od sadašnje, neće pakirati i montirati, već omogućiti pravosuđu da, bez pritiska politike, utvrdi materijalnu istinu", rekao je Glavaš dodavši da su prvi korak u tome parlamentarni izbori na kojima je, kako smatra, "glas za HDZ, glas za njegovu robiju". "Ljudi koji zbog bolesne taštine zatvaraju hrvatske branitelje, nisu dostojni voditi hrvatsku državu. Došlo je vrijeme da glasovi Slavonaca i Baranjaca odlučuju o sastavljanju nove vlade", rekao je Glavaš.

Dodao je kako od građana Slavonije i Baranje očekuje da "hrvatskim Poncijima Pilatima, u liku Ive Sanadera i Vladimira Šeksa, oduzmu mogućnost da poslije peru ruke i govore kako je neovisno pravosuđe odradilo svoj posao". Ustvrdio je kako je "izbornom prijevarom omogućio Sanaderu da dođe na vlast i postane njegov krvnik, zbog čega seduboko kaje te ispričava svim građanima kojima je Sanaderova vlast učinila nažao, a posebice hrvatskim generalima izručenima Haagu i onima u hrvatskim kazamatima".

Ministarstvo pravosuđa objavilo je da će istražiti kada je snimljena video poruka, jer nije napravljena uz odobrenje nadležnih tijela.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika