11.10.2007. / 15:02

Autor: Marijana Zrinjski

BANDIĆ NA GRADSKOJ SKUPŠTINI

"U zadnjih mjesec i pol dana nismo prouzročili niti jednu aferu"

Oporbeni vijećnici zagrebačke Gradske skupštine negodovali su, jer se na dnevnom redu današnje sjednice našla Odluka o donošenju Generalnog urbanističkog plana Grada Zagreba bez kartografskih prikaza, a na aktualnom satu vijećnik HSP-a Pero Kovačević zatražio je od gradonačelnika Milana Bandića da stavi mandat na raspolaganje zbog afera odrona, klizišta i nepotizma. Kovačević je također naveo slučaj Industrogradnje kojoj za gradnju Domovinskog mosta Zagrebačke otpadne vode duguje 13 milijuna kuna.

Bandić je odgovorio da se ne osjeća odgovornim podnijeti ostavku jer, kako je rekao, ni on, niti njegov tim u zadnjih mjesec i pol dana nisu prouzročili niti jednu aferu. Za Industrogradnju je rekao da Grad nema ugovor s tom tvrtkom, nego ZOV i da ih Grad ne može prisiliti da plate Industrogradnji. Također je rekao da bi možda trebao dati mandat na raspolaganje zbog toga što će eventualno za 10 do 15 godina u Zagrebu voda biti nepitka te poručio da će zagrebačka voda biti brend i da će se puniti.

Na upit vijećnice Asje Bebić iz HDZ-a kada će prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman dobiti trg i spomenik, Bandić je odgovorio da se od tog projekta ne odustaje, da će uređenje početi u proljeće iduće godine, a završiti prije ili kasnije, ali nikako ne u svibnju 2009. kada završava mandat.

Joško Morić iz DC-a pitao je hoće li se graditi Maksimirski stadion i platiti četiri milijarde kuna i kako to Grad kani sufinancirati, hoće li dizati kredite i zaduživati djecu. Gradonačelnik Bandić je odgovorio "da mu se vrti u glavi" od brojki koje je čuo u ponedjeljak na kolegiju i da "nikad neće potpisati dovršenje Dinamova stadion za te novce ukoliko ne dobije konsenzus struke i skupštinskih vijećnika". Također je Moriću odgovorio da ukoliko se utvrdi da je Grad odgovoran za urušavanja i onečišćenje vode u Vrbanima III, da će "sigurno imati mandat ove uprave i njega".

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika