11.10.2007. / 19:27

Autor: Martina Čizmić

DEN HAAG

Prosvjed Vukovaraca u Haagu

Stotinjak vukovarskih stradalnika iz Domovinskog rata, majki i rodbine žrtava ubijenih na Ovčari, održalo je miran prosvjed pred sjedištem Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju u Haagu.

Izaslanstvo prosvjednika primio je i glavni tajnik suda Hans Holthuis. Njemu su članovi izaslanstva uručili apel Hrvatskog žrtvoslovnog društva Haaškom sudu, pisma Viježa za pravdu, mir i ekologiju Hrvatske franjevačke provincije i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara u kojima upozoravaju na nepravednu presudu "vukovarskoj trojci".

U izaslanstvu su bili predsjednik vukovarske Koordinacije udruga Slavko Jurić, predsjednik Hrvatskog žrtvoslovnog društva Zvonimir Šeparović, gvardijan vukovarski fra Zlatko Špehar i majke stradalih žrtava s Ovčare Jaka Škondro i Barica Spudić.

Glavni tajnik Haaškog suda nije htio komentirati presudu, no navnodno je bio ganut svjedočenjima majki žrtava. Prosvjednici su pred Haaškim sudom zapalili 264 lampiona u spomen na žrtve odvedene iz vukovarske Opće bolnice.

Vezane vijesti

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u petak za agenciju Tanjug da je njegova izjava o Vukovaru, koja je u Hrvatskoj izazvala brojne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika