12.10.2007. / 09:15

Autor: Nina Tomljanović, Martina Čizmić

TURIZAM

Zagreb posjetilo 15 posto više, a Jadran sedam posto više turista

Zagreb bilježi znatan porast broja turista. Tako je u prvih devet mjeseci Grad posjetilo 15 posto više gostiju u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Najnoviji podaci pokazuju da je Grad posjetilo nešto manje od 463.000 gostiju koji su ostvarili 840.000 noćenja. Stranih turista bilo je oko 350.000, a najviše dolaze iz Francuske, Španjolske, Velike Britanije, Japana i Australije. Domaćih turista bilo je oko 112.000 i to uglavnom onih koji su došli na poslovna putovanja, iako je bilo i onih koji dolaze privatno. Broj domaćih turista povećan je za 14 posto, a Darija Juzbašić iz Turističke zajednice Grada Zagreba ističe da su turisti izuzetno zadovoljni Zagrebom.

Iako na Jadranu sezona još uvijek traje, procjenjuje se da je ova turistička sezona jedna od najboljih od osamostaljenja Hrvatske. Ukupni prihodi od turizma mogli bi dosegnuti 6,9 milijardi eura na kraju godine. To je sedam posto više nego prošle sezone.

Prema podacima Hrvatske turističke zajednice, od siječnja do rujna na Jadranu je boravilo više od devet milijuna gostiju. Gotovo je milijun domaćih gostiju, a slijede ih Nijemci, Slovenci, Talijani, Česi, Austrijanci, Mađari, Nizozemci, Poljaci i Francuzi.

Potpuni podaci biti će poznati tek krajem godine, kada hotelijeri glavnoj sezoni pribroje i rezultate u posezoni.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika