12.10.2007. / 10:58

Autor: Nina Tomljanović

WASHINGTON

Pokrenuta istraga protiv glavnog inspektora CIA-e

Aktualni i bivši vladini dužnosnici kažu da je istraga izazvala nervozu i gnjev u uredu glavnog inspektora, dok u Kongresu sumnjaju na sukob interesa unutar CIA-e

General Michael Hayden, direktor američke CIA-e, naredio je neuobičajenu internu istragu rada glavnog inspektora agencije Johna Helgersona. Istraga je usredotočena na pritužbe da Helgersonov ured nije pravično i nepristrano prosuđivao operacije CIA-e, već je pokrenuo kampanju protiv onih koji su sudjelovali u proturječnom programu tajnog zatočenja.

Aktualni i bivši vladini dužnosnici kažu da je istraga izazvala nervozu i gnjev u uredu glavnog inspektora, dok u Kongresu sumnjaju na sukob interesa unutar CIA-e.

Bivši i Sadašnji vladini dužnosnici su ocijenili da bi bilo kakav potez direktora CIA-e na istrazi rada glavnog inspektora agencije bio neuobičajen, ako ne i bez presedana, i prijetio bi s potkopavanjem nezavisnosti tog ureda.

Glasnogovornik CIA-e jučer je snažno branio istragu, ističući kako direktor Hayden podupire rad ureda glavnog inspektora, a i prihvatio je veliku većinu njegovih nalaza."Njegov jedini cilj je pomoći tom uredu, kao i svakom uredu agencije, da svoj vitalno važan posao obavlja još bolje", ustvrdio je glasnogovornik CIA-e Paul Gimigliano.

Vezane vijesti

Policija istražuje prijetnje smrću Holy

Policija istražuje prijetnje smrću Holy

Zagrebačka policija je potvrdila kako je dobila prijavu ministrice zaštite okoliša i prirode, Mirele Holy, kako joj prijete smrću u pismima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika