12.10.2007. / 12:46

Autor: Martina Čizmić

E-HRVATSKA

Novi portal Moja uprava

Moja uprava, novi je internetski portal Vlade Republike Hrvatske, dostupan na adresi mojauprava.hr.

Riječ je o još jednom programu realiziranom u sklopu e-Hrvatske. Portal Moja uprava internetski je sustav za komunikaciju građana i pravnih subjekata s upravom. Po prvi puta na jednom mjestu i na jednostavan način biti će dostupne sve informacije potrebne za komunikaciju s tijelima javne uprave.

Portal se razvija koristeći iskustava uspješnih zemalja na tom području poput Velike Britanije, Singapura, Hong Konga i drugih.

Vlada je pokrenula ovaj portal kako bi izgradila i održavala sustava koji će građanima, gospodarstvenicima i drugim korisnicima usluga javne uprave pružati punu, pouzdanu i mjerodavnu informaciju i usluge koristeći sve prikladne načine komunikacije.

Na ovaj će se način osigurati dostupnost usluga javne uprave svim korisnicima neovisno o njihovim mogućnostima, znanju i eventualnim ograničenjima.

Trenutno je na portalu objavljeno više od 150 članaka o obrazovanju, radu, zdravlju, obitelji, braniteljima i posljedicama rata, a u pripremi je još toliko. Novim će se člancima u sljedećih nekoliko tjedana nadopuniti postojeće teme, ali i otvoriti nove. 

Sadržaji na portalu predstavljeni su na vrlo jednostavan i razumljiv način. U daljnjem razvoju portala ključna će biti suradnja s građanima koji su pozvani da šalju svoje prijedloge i tako sudjeluju u njegovu daljnjem razvoju.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika