12.10.2007. / 13:26

Autor: Marko Biočina

NAJAVA

Polančec: "Dovršit ćemo privatizaciju u roku od godinu i pol dana"

Novi model privatizacije , koji uključuje preustroj Hrvatskog fonda za privatizaciju biti će predstavljen slijedećeg tjedna. To je najavio potpredsjednik Vlade Damir Polančec prilikom otvaranja 17. konferencije Zagrebačke burze u Hvaru.

Polančec tvrdi kako će taj novi model omogućiti da se privatizacija okonča u sljedećih godinu i pol dana. Ohrabrena izvrsnim rezultatima javnih ponuda državnih dioničkih udjela, Vlada će vjerojatno formirati zatvoreni investicijski fond u koji će prenijeti dionice koje država ima u tvrtkama koje već kotiraju na burzi.

Polančec je također odbacio optužbe da je Vlada odredila prenisku cijenu dionica HT-a u nedavnoj javnoj ponudi. Ustvrdio je kako u pripremi javne ponude nitko nije ni pretpostavio da bi dionica mogla postići tako veliku cijenu na burzi.

Podsjetio je da je je Deutsche Telekom 16 posto dionica s kojima je stekao većinski paket kupio po cijeni od 278 kuna po dionici.

Vezane vijesti

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Brodogradilište 3. maj iz Rijeke bit će privatizirano tako da će kroz dvije faze njegov vlasnik postati pulski Uljanik, najavio je na današnjoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika