12.10.2007. / 14:45

Autor: Martina Čizmić

URUŠAVANJE U ZAGREBU

Obustavljena gradnja u Erdödyjevoj

Radovi koje je izvodio investitor "Kerum" nisu u skladu sa izdanom dozvolom, te je zbog toga Inspekcija donijela rješenje o obustavljanju daljnje gradnje dok se ne dozvole ne usklade sa zakonom

Građevinska inspekcija utvrdila je da je splitski tajkun, Željko Kerum prekšio Zakon o prostornom uređenju i gradnji na gradilištu Poslovnog centra Krešimir, u centru Zagrebu, na uglu Branimirove i Erdodyjeve ulice, te je naređena obustava rekonstrukcije poslovnih građevina.

Protiv svih sudionika u gradnji, investitora, izvođača radova i nadzora podnesene su prijave, a izvješće će biti dostavljeno i Državnom odvjetništvu.

Građevinska inspekcija utvrdila je da je Grad Zagreb izdao građevinsku dozvolu investitoru "Poslovni centar Krešimir." iz Zagreba. Radovi koje je izvodio investitor "Kerum" nisu u skladu sa izdanom dozvolom, te je zbog toga Inspekcija donijela rješenje o obustavljanju daljnje gradnje dok se ne dozvole ne usklade sa zakonom.

Podsjetimo, zgrada bivše tekstilne tvornice ''Nada Dimić'', inače zaštićeni spomenik kulture urušila se nakon kopanja temelja za podzemnu garažu budućeg poslovnog centra, čiji je investitor tvrtka Kerum. Splitski poduzetnik je tada rekao da će preuzeti svu odgovornost ako nadležne službe ustanove postojanje bilo kakvih osnova za prijave. No, rekao je i da zapravo nitko nije kriv, nego ''viša sila, zub vremena''.

Vezane vijesti

'Korčula, grad podno Tomijeve butige'

'Korčula, grad podno Tomijeve butige'

Vizuru grada Korčule od nedavno krasi ogromna betonska građevina trgovačkog centra Tommy, a dozvolu za gradnju je navodno izdao Konzervatorski odjel… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika