12.10.2007. / 15:54

Autor: Marijana Zrinjski

MEDIJSKO PRAĆENJE IZBORA

Milanović pozvao Sanadera na sučeljavanje jedan na jedan

Iako je premijer Ivo Sanader nedavno izjavio da će podržati prijedlog ostalih stranaka za izmjenu pravila medijskog praćenja predizbornih kampanja ukoliko se stvori konsenzus, Hrvatski sabor usvojio je prijedlog u kojem će u emisijama stranačkog sučeljavanja biti striktno određeno kako će emisija izgledati te će svako pitanje biti jednako za sve kandidate. Odluku je HDZ-ovac Luka Bebić obrazložio riječima kako HDZ ne želi da se kreativnost pretvori u navijanje za pojedine stranke, pa je stoga izabran model ravnopravnosti i jednakosti.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović, zbog neodržanog Sanaderovog obećanja ustvrdio je kako HDZ ovakvim odredbama oduzima pravo novinarima i urednicima da samostalno odlučuju kako će formirati vlastiti program. «HDZ-u nije bio problem mijenjati pravila 2003., i to dva dana prije izbora, a sada je odjednom to problem. Pravila medijskog praćenja izborne kampanje kakve danas ima Hrvatska, ima još jedino Bosna i Hercegovina», komentirao je Milanović i pozvao premijera na sučeljavanje jedan na jedan "gdje, kada, kako i o kojim god temama želi". 

To će za Sanadera biti nešto novo jer, tvrdi Milanović, do sada je Sanader uspješno izbjegavao takva sučeljavanja pred cijelom nacijom. Također, traži da HDZ pokaže sve ugovore i račune za službene automobile i kompletan vozni park, kao što je to, tvrdi, učinio i SDP.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika