12.10.2007. / 19:55

Autor: Marijana Zrinjski

OSJEČKA SAPUNICA SE NASTAVLJA

Vlada raspustila osječko Gradsko vijeće

Hrvatska Vlada raspustila je danas osječko Gradsko vijeće zbog učestalih težih kršenja zakona i propisa, a za povjerenicu Vlade u Osijeku imenovala je Danijelu Lovoković.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za upravu Antun Palarić, rekao je da će se nakon proteka žalbenih rokova raspisati novi lokalni izbori.

Obrazlažući zbog čega Središnji državni ured Vladi predlaže raspuštanje, Palarić je između ostalog rekao da je taj ured 11. listopada poništio sve odluke koje su na sjednici osječkog Gradskog vijeća 30. rujna donijeli vijećnici koji to ne mogu biti jer su u Gradsko vijeće ušli kao zamjenici vijećnika iz redova HSLS-a, a s obzirom na to da HSLS nije nikoga ovlastio za imenovanje zamjenika vijećnika.

Dodao je kako je osječko Gradsko vijeće na spomenutoj sjednici, donijelo i odluku o imenovanju Gradskog poglavarstva, a s obzirom na to da Gradsko poglavarstvo radi u nelegalnom sastavu, nastupile su okolnosti da Vlada raspusti Gradsko vijeće.

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić izjavio je večeras u Osijeku da je Vladina odluka o raspuštanju osječkoga Gradskog vijeća skandalozna, neutemeljena i politička te najavio tužbu Upravnom sudu RH i obraćanje europskim tijelima.
Šišljagić je odbacio obrazloženje po kojem je Vijeće raspušteno zbog sve češćeg donošenja akata suprotnih Ustavu, zakonu ili drugim propisima, ustvrdivši kako su i Vijeće i Poglavarstvo "radili u skladu sa zakonskim odredbama, Poslovnikom i Statutom grada Osijeka".

Ponovio je kako je HDSSB razotkrio pokušaj krađe više od 400 milijuna kuna u projektu gradnje športske dvorane "Gradski vrt" u kojemu je, kako smatra, od početka sudjelovala Vlada sa svojim predstavnicima u pregovaračkom timu s ponuditeljem, tvrtkom "Sport Stadianet". Ustvrdio je kako je današnjom Vladinom odlukom o poništenju natječaja po modelu javno-privatnog partnerstva "Sanader neizravno priznao da je riječ o pokušaju pljačke".

"Sada odjednom u državnoj blagajni ima novca. Pozdravljamo Vladinu odluku da će financirati izgradnju i opremanje športske dvorane, ali želim vjerovati da će Sanader, koji se pokušava prikazati kao spasitelj, dvoranu platiti onoliko koliko doista vrijedi, i da se ne će nagađati s bivšim ponuditeljem", rekao je Šišljagić.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika