13.10.2007. / 12:07

Autor: Martina Čizmić

SLOVENIJA

Janša šokirao slovenske sindikate izjavom o kruhu

"Dok iz svakog kontejnera za smeće u gradovima vire cijele štruce kruha, ne može se govoriti da je situacija alarmantna", rekao je Janša

Sindikalni aktivisti u Sloveniji najavljuju prosvjede zbog poskupljenja hrane od sedam posto u ovoj i deset posto u prošloj godini, a postoji i mogućnost generalnog štrajka početkom sljedeće godine.

No, ono što ih je šokiralo bila je izjava slovenskog premijera Janeza Janše. "Dok iz svakog kontejnera za smeće u gradovima vire cijele štruce kruha, ne može se govoriti da je situacija alarmantna", rekao je Janša.

U Savezu slobodnih sindikata Slovenije takvu izjavu smatraju ishitrenom. Po njima ona odražava pogled onih kojima su važnije cijene automobila ili usluga u fitness centrima.

Kao nevjerodostojnu kritizirali su i izjavu ministarstva gospodarstva Andreja Vizjaka prema kojem su slovenski potrošači "razmaženi" jer su navikli na bogatu ponudu svježeg kruha. Vizjak je rekao da im zbog toga mnogo kruha ostaje pa slovenski potrošači ne znaju što će s njim, iako je zapravo zdraviji od svježeg.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika