13.10.2007. / 12:23

Autor: Martina Čizmić

SAD I IRAK

Sanchez: "Irak je noćna mora kojoj nema kraja"

"Nema sumnje da SAD proživljava noćnu moru kojoj nema kraj", rekao je Sanchez.

Bivši američki zapovjednik u Iraku osudio je trenutačnu strategiju u sukobu.Usporedio ju je sa "noćnom morom koja nema kraja".

Umirovljeni general Ricardo Sanchez opisao je američke vođe kao "nesposobne" i "korumpirane". Rekao je da bi već završili pred vojnim sudom da su u vojsci. Upozorio je kako je jedina mogućnost SAD-a trenutno u Iraku, odgađanje poraza.

"Nema sumnje da SAD proživljava noćnu moru kojoj nema kraj", rekao je Sanchez. Prema generalu Sanchezu niz lošlih političkih procjena kriv je za pobunu u Iraku nakon pada Saddama Husseina. Optužio je SAD za raspad iračke vojske i neuspjeh prilikom postavljanja civilne vlade.

Bijela kuća ove je godine poslala dodatnih 30 tisuća američkih vojnika u Irak u pokušaju da zaustavi nasilje među plemenima i osigura nekakvu političku stabilnost. No, general Sanchez taj je potez nazvao "očajničkim pokušajem" spašavanja obraza. "Time jedino možemo odgoditi poraz", upozorio je.

Bijela kuća reagirala je na njegove izjave. Glasnogovornik Trey Bohn rekao je da cijene generala i ono što je napravio za SAD. No ističu da u Iraku ima još puno posla, ali da se vidi napredak.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika