13.10.2007. / 13:26

Autor: Martina Čizmić

IZBORI U OSIJEKU

Prijevremeni izbori kad i parlamentarni

Nije dopušteno da osoba, koja se nalazi u situaciji kao što je Branimir Glavaš, može snimati bilo kakve izjave, a ne samo političke. Dvojbeno je i upitno smije li se emititrati nešto što je nezakonito snimljeno", rekao je Šeks.

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks rekao je u Belom Manastiru kako misli da će se prijevremeni izbori u Osijeku održati kad i parlamentarni. Najvjerojatnije 25. studenoga.

Šeks je rekao kako je odluka o raspuštanju Gradskog vijeća grada Osijeka "najbolji lijek za početak ozdravljenja osječke političke scene" i podsjetio kao se HDZ više puta zauzimao da se kriza osječke vlasti riješi novim izborima.

Prokomentirao je i Vladinu odluku o preuzimanju financiranja izgradnje i opremanja osječke sportske dvorane "Gradski vrt". Šeks smatra da je tom odlukom Vlada prekinula sve situacije koje su mogle dovesti do toga da Osijek ne dobije taj objekt. Da ta odluka nije donešena, od izgradnje dvorane vjerojatno ne bi bilo ništa, smatra Šeks.

Osvrnuo se i na Glavaševo obraćanje putem video-zapisa. "Nije dopušteno da osoba, koja se nalazi u situaciji kao što je Branimir Glavaš, može snimati bilo kakve izjave, a ne samo političke. Dvojbeno je i upitno smije li se emititrati nešto što je nezakonito snimljeno", rekao je Šeks. On smatra da je došlo do velikih propusta u zatvorskom i bolničkom sustavu kad je takva snimka napravljena.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika