13.10.2007. / 16:46

Autor: Goran Jurić

KRAPINA

Milanović: Vlada HDZ-a je Vlada korumpiranih ministara

O gospodarskome programu SDP-a govorio je kandidat za premijera te stranke i prvi na listi za 3. izbornu jedinicu Ljubo Jurčić.

Predsjednik SDP-a, Zoran Milanović, danas je u Krapini na SDP-ovom skupu ponovo prozvao premijera Sanadera na javno sučeljavanje. Milanović je izjavio kako bi se bilo koji član SDP-ova tima mogao sučeliti sa Sanaderom, no da će taj teret rado preuzeti na sebe. Napomenuo je kako se Sanader nikada ni sa kim nije sučelio te pozvao Sanadera da na sučeljavanje ponese račune o kupljenoj imovini.

Rekao je i kako je Vlada HDZ-a Vlada korumpiranih ministara čiji prvi čovjek ne može odgovoriti ni o porijeklu osobne imovine.

"HDZ je u pogledu transparentnosti financiranja izbora mrak, tama i muljaža, a u SDP-u sve je jasno - tko nas financira i koja je naša imovina", istaknuo je Milanović na stranačkom skupu za 3. izbornu jedinicu.

Komentirajući porez na kapitalnu Milanović je rekao da ako ga mogu plaćati radnici u tekstilnoj industriji i prodavačice na blagajnama koje radi i nedjeljom za dvije tisuća kuna, onda to mogu i oni koji zarade najmanje 50 tisuća kuna jer se tako pokazuje pripadnost zajednici i zajedničkim ciljevima. Od dvije milijarde kuna dionica HT-a koje je Vlada prodala i dala ispod cijene ima koristi samo 100 ili 150 tisuća ljudi, dodao je.

"Ljudi nisu bedasti i HDZ-ova ih Vlada takvim potezima neće zavarati, kao ni gradnjom sportskih dvorana, peljeških mostova i ostalog, jer njihovo je carstvo propalo. Dolazi novo carstvo", zaključio je Milanović.

Krapinsko-zagorska županica Sonja Borovčak obećala je da će dolaskom SDP-ove vlasti nakon 25. studenog biti kupljena potrebna oprema zagorskoj bolnici koju, rekla je, HDZ-ova vlast ignorira.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika