14.10.2007. / 11:04

Autor: Marko Biočina

NOVI ANGAŽMAN

Rožić na listi HSLS-a i HSS-a

Nakon Tončija Tadića, koji će na izbore izaći kao nositelj ujedinjenih nezavisnih dalmatinskih lista. Čini se da je i drugi odbjegli pravaš Miroslav Rožić pronašao novi politički angažman.

Kako piše Jutarnji list, Rožić bi se mogao naći na koalicijskoj listi HSLS-a i HSS-a u Zagrebu. Navodno je već o tome razgovarao s predsjednicom HSLS-a Đurđom Adlešić, koja mu je ponudila visoko mjesto na izbornoj listi u prvoj izbornoj jedinici. Ovaj novi Rožićev angažman čini se poprilično izvjestan ako se zna da ova koalicija još ne zna koga bi postavila na listu u Zagrabu.

Predsjednik HSS-a Friščić je dugo nagovarao Đurđu Adlešić da iskoristi svoju popularnost i kandidira se u Zagrebu, no ona je to odbila jer smatra da kandidati moraju biti ljudi koji dolaze iz tih izbornih jedinica. U taj bi se stav idealno uklopio Rožić koji je do sada izjavljivao kako će se neće natjecati za predstojećim izborima. Pitanje je jedino kako bi na njegov angažaman reagirali zagrebački članovi stranke.

Inače Rožić je do 1997. godine i bio član HSLS, da bi poslije zajedno s Tončijem Tadićem prešao u HSP. Zajedno su tu stranku i napustili, a Tadić se odlučio za vođenje nezavisne liste koju će podržavati čelnici lokalne uprave u Dalmaciji. S druge strane, Rožić bi se nakon deset godina mogao vratiti u matičnu stranku.

Vezane vijesti

Za mjesto zagrebačkog gradonačelnika osam kandidata

Za mjesto zagrebačkog gradonačelnika osam kandidata

Zagrebačko Gradsko izborno povjerenstvo (GIP) izvjestilo je noćas nakon ponoći da je zaprimilo osam kandidatura za mjesto gradonačelnika, 27 lista za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika