14.10.2007. / 15:25

Autor: Marijana Zrinjski

MARIJA BISTRICA

Nadbiskup Puljić pozvao Hrvate na jedinstvo

"Usprkos svim neprilikama koje smo prošli u nedavnome ratu, želimo svjedočiti pred Majkom Božjom Bistričkom da ostajemo svoji, prepoznatljivi imenom i djelom, kao Hrvati i katolici i sinovi svoje rodne grude. Želimo živjeti s drugima u miru i jednakim pravima, bez obzira što moćnici ovog svijeta procjenjivali prosuđivali", istaknuo je danas vrhbosanski nadbiskup Vinko Puljić na hodočašću Vrhbosanke nadbiskupije i Banjalučke biskupije u Mariji Bistrici.

"Moramo shvatiti da nas vjera mora ujediniti. Ne dajmo da nas precrtavaju i ostanimo jedan narod, jer želimo sa svojom braćom bratski živjeti. Želimo braći zahvaliti i kazati im: "Nemojte se nas stidjeti. Budimo jedan narod, jedna vjera. Granice mogu biti ovakve ili onakve, ali mi moramo ostati onaj narod, prepoznatljiv kroz 14 stoljeća kršćanstva", rekao je Puljić koji je pred 15 tisuća vjernika iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske pozvao sve Hrvate na jedinstvo. Također im je poručio da iskoriste svoje glasačko pravo i izađu na predstojeće hrvatske parlamentarne izbore.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika