18.08.2003. / 00:00

Autor: Tanja Simić

HRVATSKA

MESIĆ: PREMALO JE VATROGASNE TEHNIKE, LJUDSKI FAKTOR NIJE ZAKAZAO

MESIĆ: PREMALO JE VATROGASNE TEHNIKE, LJUDSKI FAKTOR NIJE ZAKAZAO

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je u ponedjeljak, prilikom obilaska opožarenog područja na otoku Hvaru, da su požari katastrofa za otok Hvar, ali i velika opomena svima te da u gašenju požara nije zakazao ljudski faktor. ‘’Pokazalo se da, unatoč svoj opremi, imamo premalo vatrogasne tehnike koja bi mogla zaustaviti vatrenu stihiju kada se pojavi na više mjesta”, rekao je Mesić te istaknuo da zaštiti od požara treba pristupiti planski te da bi na opožarenim površinama Hrvatske šume i privatnici, čiji su posjedi izgorjeli, trebali odmah ispiliti drva i pripremiti teren, ponajprije za sadnju maslina. Predsjednik, naime, smatra da su borovi ‘’nesreća ovih prostora’’ te da ih treba istisnuti u korist maslinika.
Na pitanje hoće li država pomoći ljudima na Hvaru, odgovorio je kako smatra da država to treba učiniti, ali da je uvjeren kako nitko ne može nadoknaditi ukupnu štetu.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika