17.10.2007. / 09:27

Autor: Marko Biočina

PREMIJE

Reprezentativcima 2 milijuna eura za plasman na EP

Ako se hrvatska nogometna reprezentacija kvalificira za Europsko prvenstvo u Austriji i Švicarskoj, Hrvatski nogometni savez će inkasirati oko 5 milijuna eura. Po već ustaljenom običaju 40 posto tog iznosa, oko 2 milijuna eura, među sobom će podijeliti igrači i stručni stožer.

Naravno, neće svi igrači dobiti istu svotu. Novac će se dijeliti po kriteriju broja odigranih utakmica. Sudeći po dosadašnjim iskustvima nositeljima igre koji su nastupili u najviše utakmica moglo bi pripasti i do 150 tisuća eura. Taj se proračun temelji na iskustvima sa Svjetskog prvenstva u Njemačkoj, kada je HNS zaradio 3,5 milijuna eura.

Reprezentaciji je pripalo oko 1,4 milijuna eura. Zlatko Kranjčar i suradnici su podijelili 285 tisuća eura, dok je ostalo pripalo igračima. Igrači koji su odigrali najviše utakmica tada su dobili oko 100 tisuća eura, a s obzirom da će Savez ovom prilikom zaraditi više i igrački će dio biti veći.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika