17.10.2007. / 11:00

Autor: Katarina Zorić

SLUČAJ GLAVAŠ

Robert Pauletić predložen za svjedoka na suđenju Branimiru Glavašu

Tužiteljstvo predložilo 44 svjedoka, među kojima je krunski svjedok Krunoslav Fehir i pobjednik Kviskoteke Robert Pauletić

Predlaganjem svjedoka tužiteljstva, na zagrebačkom Županijskom sudu danas je nastavljeno suđenje Branimiru Glavašu i šestorici pripadnika tzv. uskočke bojne u slučajevima "garaža" i"selotejp" u kojima ih se tereti za ratne zločine nad srpskim civilima u Osijeku '91.

Tužiteljstvo je predložilo 44 svjedoka, među kojima je krunski svjedok Krunoslav Fehir. On je, navodno, osobno pucao u Čedomira Vučkovića, srpskog civila kojega su nakon mučenja u garaži općinskog sekreterijata natjerali da popije kiselinu iz akumulatora. Fehir je tijekom istrage izjavio da mu je Glavaš osobno naredio ubojstva civila.

Drugi krunski svjedok je tajni „svjedok broj 6“, koji se također nalazio u osječkom Sekreterijatu kada je Vučković ubijen.

Među predloženim svjedocima je i poznati pobjednik Kviskoteke Robert Pauletić koji je '91. kao novinar kontroverznog ST-a doputovao Osijek, na sam dan ubojstva Čedomira Vučkovića.

Prvoga dana suđenja, odnosno prekjučer, Glavaševi odvjetnici najavili su dvjestotinjak svjedoka, ali i presedan u ovakvim procesima – da će Glavaš svoju obranu u cijelosti iznijeti na početku, a ne, kao što mu zakon dopušta, nakon saslušanja svih svjedoka.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika