17.10.2007. / 14:36

Autor: Martina Čizmić

IZBORI

Državno izborno povjerenstvo: "Izađite na izbore"

"Svaki glas na izborima jednako vrijedi. Zato izađite na izbore i glasujte", poručio je predsjednik Povjerenstva Branko Hrvatin.

Državno izborno povjerenstvo pozvalo je sve hrvatske državljane u Hrvatskoj i inozemstvu da izađu na parlamentarne izbore, te da prije toga provjere jesu li upisani u popise birača. "Svaki glas na izborima jednako vrijedi. Zato izađite na izbore i glasujte", poručio je predsjednik Povjerenstva Branko Hrvatin.

Napomenuo je predizborna kampanja počinje 3. studenog i traje do ponoći 23. studenog, kada nastupa izborna šutnja. Prvi neslužbeni rezultati moći će se objaviti odmah nakon zatvaranja birališta u 19 sati.

Hrvatin ocjenjuje da će zbog poboljšane izborne procedure mala vjerojatnost izbornih zlouporaba poput dvostrukog i glasovanja mrtvih.

Kao primjer je naveo da birač iz BiH koji prijavi prebivalište u Hrvatskoj ne može glasovati i na listi za dijasporu. Onaj s prebivalištem u Hrvatskoj može u BiH glasovati samo uz potrvrdu pri čemu se briše iz popisa birača za hrvatske izborne jedinice. Istaknuo je da se hrvatski državljani koji trajno borave u inozemstvu moraju prethodno registrirati u veleposlanstvima.

Provedba izbora koštati će oko 100 milijuna kuna.

Hrvatin je prokomentirao i neslužbene najave da će se izvanredni lokalni izbori u Osijeku održati isti dan kad i parlamentarni. Smatra da nije dobro te izbore održati na isti dan, no ako budu raspisani za taj datum, Povjerenstvo će ih organizirati.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika