17.10.2007. / 19:49

Autor: Marijana Zrinjski

TURSKA

Bush oštro kritizirao odluku Turske da napadne sjeverni Irak

Prijedlog koji na godinu dana odobrava vladi premijera Recepa Tayyipa Erdogana napadne baze autonomaša, dobila je odobrenje svih političkih sudionika osim prokurdske stranke Stranke za demokratsko društvo

«Turski parlament odobrio je danas vladi da u slučaju potrebe pokrene vojne upade na kurdske pobunjenike Radničke stranke Kurdistana na sjeveru Iraka», kazao je predsjednik parlamenta Koksal Toptan. Prijedlog koji na godinu dana odobrava vladi premijera Recepa Tayyipa Erdogana napadne baze autonomaša, dobila je odobrenje svih političkih sudionika osim prokurdske stranke Stranke za demokratsko društvo.

Zamjenik premijera Cemil Cicek inzistirao je na činjenici da će svakoj intervenciji jedina meta biti pobunjenici Radničke stranke, koja se od 1984. bori protiv turske centralne vlasti, te je naglasio da Ankara nema nikakvih pretenzija ja teritorij Iraka.

Američki predsjednik George W. Bush odmah je oštro reagirao na odluku Turske o mogućem vojnom upadu Turske u irački Kurdistan, te ocijenio da slanje postrojbi u Irak nije u interesu Ankare.

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika