18.10.2007. / 09:45

Autor: Nina Tomljanović

FRANCUSKA

Sarkozyeve najave o ukidanju mirovinskih povlastica izazvale kolaps u javnom prijevozu

Francuske željeznice (SNCF)su priopćile da će voziti tek mali broj vlakova, dok je zbog štrajka u 27 gradova poremećen i prijevoz autobusima i tramvajima

Zbog najave predsjednika Nicolasa Sarkozya o ukidanju mirovinskih povlastica, željeznički promet u cijeloj Francuskoj potpuno je poremećen.Štrajk je organiziralo devet sindikata.

Francuske željeznice (SNCF)su priopćile da će voziti tek mali broj vlakova, dok je zbog štrajka u 27 gradova poremećen i prijevoz autobusima i tramvajima. Sindikati su pozvali na 24-satni štrajk kako bi prisilili vladu na ustupke. Sindikati su oštro reagirali na najavu vlade da će ukinuti privilegije koje jednom dijelu radnika u javnom sektoru omogućuju odlazak u prijevremenu penziju.

Tijekom štrajka vozit će samo 46 od 700 vrlo brzih vlakova (TGV) u cijeloj Francuskoj, s tim da nijedan neće kretati ili dolaziti na postaju Paris-Nord.

Javni prijevoz u Parizu (RATP) objavio je da u gradu vozi svaki deseti autobus.

Zrakoplovne kompanije su upozorile i na mogući kaos u zračnom prijevozu, zbog nemogućnosti da kontrolori leta na vrijeme stignu na posao.

Vezane vijesti

Štrajk u Ini

Štrajk u Ini

U Ini nikad nije dosadno. Jedan je od predmeta na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, Bruxelles zamjera Vladi što želi staviti ministre u Nadzorni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika