18.10.2007. / 11:07

Autor: Marijana Zrinjski

KURDSKI POBUNJENICI

Vlada Kurdistana pozvala Ankaru na pregovore

Osuđujući akcije PKK, kurdske vlasti u Erbilu osudile su ubijanje nedužnih u Turskoj, dodajući kako se "nasiljem ne može riješiti nijedan problem

Vlada iračkoga Kurdistana pozvala je danas Ankaru na izravne pregovore kako bi se riješilo pitanje kurdskih pobunjenika prisutnih na sjeveru Iraka, gdje bi Turska mogla vojno intervenirati protiv gerilaca.

U priopćenju regionalna kurdska vlada tvrdi da ne želi rat s Turskom, te da neće nikome dopustiti da s teritorija pod njezinim nadzorom napada ili destabilizira Tursku ili bilo kojega drugog susjeda.

Regionalna vlada pozvala je Ankaru na izravni dijalog o svim pitanjima, među kojima je i pitanje kurdskih pobunjenika na sjeveru Iraka. To je učinila nakon što je iračka vlada u Bagdadu rekla da će uništiti Radničke stranke Kurdistanana (PKK) na sjeveru Iraka, a turski parlament donio odluku po kojoj su dopušteni upadi na sjever Iraka kako bi se obračunali s kurdskim pobunjenicima.

Irački Kurdi u priopćenju traže politički proces za rješavanje problema kurdskih pobunjenika koji postoji već 28 godina te dodaju da se to pitanje neće riješiti samo vojnim sredstvima. Osuđujući akcije PKK, kurdske vlasti u Erbilu osudile su ubijanje nedužnih u Turskoj, dodajući kako se "nasiljem ne može riješiti nijedan problem.

Vezane vijesti

Sirijski pobunjenici će poštivati 10. travnja kao rok

Sirijski pobunjenici će poštivati 10. travnja kao rok

Sirijski pobunjenici će poštivati 10. travnja kao rok za prekid vatre koji je postavio mirovni plan UN-a kako bi se okončalo jednogodišnje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika