18.10.2007. / 15:48

Autor: Martina Čizmić

NUKLEARNO ORUŽJE

Rusija razvija nova nuklearna oružja

"Razvit ćemo raketnu tehnologiju uključujući nove strateške komplekse, u potpunosti nove", rekao je Putin.

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da Rusija radi na razvoju novih tipova nuklearnog oružja. "Razvit ćemo raketnu tehnologiju uključujući nove strateške komplekse, u potpunosti nove", rekao je Putin tijekom emisije "Na izravnoj vezi s predsjednikom".

Osvrnuo se na američke planove o postavljanju proturaketnog šrita u istočnoj Europi. Upozorio je SAD da će Rusija adekvatno reagirati i da bi mogla prerazmjestiti oružje, ukoliko se ne budu u obzir uzeli i njeni interesi. Rekao je da su se SAD zamislile nad ruskim prijedlozima i traže načine rješavanja problema, nakon što se prošlog tjedna sastao s američkom državnom tajnicom Condoleezzom Rice i ministrom obrane Robertom Gatesom.

Poručio je SAD-u da odrede datum povlačenja svih svojih vojnika u Iraku, jer je po njegovom mišljenju jedan od glavnih ciljeva američke operacije u toj zemlji bio kontrola nad naftnim rezervama. "Neke usijane glave imale su ideju i da se posegne za ruskim bogatstvima, uključujući ona u Sibiru. To je nekakva politička erotika, koja možda nekom može predstavljati zadovoljstvo, ali teško da će dovesti bilo kuda, a najbolji primjer za to je Irak", rekao je Putin.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika