18.10.2007. / 20:10

Autor: Martina Čizmić

BRISANJE BLOGA

Policija na Novoj TV zbog Željka Peratovića

Kriminalistička policija Policijske uprave zagrebačke, Odjel gospodarskog kriminala, s nalogom Županijskog suda u Zagrebu, došla je u prostorije Nove TV kako bi u uredu Blog.hr-a sa bloga Željka Peratovića uklonila tajne dokumente.

Nalogom je određena pretraga pokretnih stvari i uklanjanje odnosno brisanje dokumenata s oznakom državne tajne. Novinar Željko Peratović tijekom popodneva pušten je da se brani sa slobode.

On je uhićen zbog sumnje da je počinio kazneno djelo odavanja državne tajne. Zbog njegovog uhićenja prosvjedovali su Hrvatsko novinarsko društvo, Vijeće za medije HHO-a i SDP, a o njegovom uhićenju izvjestila je i međunarodna organizacija "Reporteri bez granica".

Policija nastavlja potragu za nepoznatim osobama u državnim tijelima koje su Peratoviću dostavile tajne dokumente. Sumnjaju da je riječ o službenim i odgovornim osobama u državnim tijelima, čiji dokumenti su sa različitim stupnjevima tajnosti podataka objavljeni u javnosti i pronađeni kod Peratovića.

Peratović je novinarima rekao da ga se tereti zbog tri dokumenta koji su već bili objavljeni u javnosti. Jedan od spornih dokumenta koje je objavio na svom blogu, već je ranije priložio saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost kao dokaz da ga je POA obrađivala u slučaju Gotovina.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika