19.10.2007. / 08:51

Autor: Marko Biočina

NOVA JAVNA PONUDA

Cijena Atlanticove dionice između 750 i 960 kuna

Hanfa je jučer odobrila odobrila je Prospekt inicijalne javne ponude redovnih dionica Atlantic Grupe.

Cijena dionice u javnoj ponudi biti će u rasponu od 750 do 960 kuna, a javni poziv na upis će biti objavljen 22. listopada. Javnom ponudom obuhvaćeno je 31,01 posto dionica kompanije. 75 posto tog udjela rezervirano je za institucionalne investitore, a 25 posto za građanstvo.

Postojeći dioničari Atlantic Grupe s vlasničkim udjelom većim od jedan posto (Emil Tedeschi, Lada Tedeschi Fiorio i njemačka razvojna banka DEG) obvezuju se na lock up period u trajanju od 18 mjeseci od provedene inicijalne javne ponude, u kojem ni na koji način neće raspolagati svojim dionicama, a svi ostali sadašnji i budući dioničari neće biti u lock up obvezi te će svojim dionicama moći raspolagati po vlastitom nahođenju.

Atlantic Grupa je vodeći europski proizvođač hrane za sportaše (Multipower, Multaben) te najveći regionalni proizvođač instant vitaminskih napitaka (Cedevita, Multivita) i proizvoda za osobnu njegu i njegu kože (Plidenta, Rosal, Melem), te ujedno Ujedno je i vodeći regionalni distributer svjetskih premium brandova roba široke potrošnje. Kompanija zapošljava preko 1400 djelatnika. Sredstva dobivena inicijalnom javnoim ponudom dionica Atlantic planira uložiti u povećanje proizvodnje i akvizicije u regiji.

Vezane vijesti

Atlantic Grupa i Agrokor prodali svoje udjele u RTL Hrvatska

Atlantic Grupa i Agrokor prodali svoje udjele u RTL Hrvatska

Agrokor i Atlantic Grupa objavili su kako su prodali svoje 13 postotne udjele u RTL Hrvatska većinskom vlasniku RTL Grupi. U obavjesti objavljenoj na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika