19.10.2007. / 12:10

Autor: Marijana Zrinjski

GLOBALNO ZATOPLJENJE

Nobelovac upozorio na moguće katastrofe u Aziji

Rajendra Pachauri pohvalio je godišnju kampanju "Cool Biz", u okviru koje su zaposlenici privatnog sektora i dužnosnici pozvani da se ljeti odreknu nošenja kravate i odjenu se lagano kako bi usporili rad klima-uređaja u uredima

"Milijuni Azijaca doživjet će katastrofe ako se ništa ne učini s globalnim zatopljenjem", upozorio je u danas predsjednik Međuvladine skupine stručnjaka za razvoj klime Rajendra Pachauri, jedan od dobitnika ovogodišnje Nobelove nagrade za mir.

"Azija je najnastanjeniji kontinent na svijetu i s obzirom na veliki rast stanovništva jasno je da je jako osjetljiv. U priobalju bi milijuni osoba mogli ostati bez kuća poplavljenih u južnoj, jugoistočnoj i istočnoj Aziji", dodao je indijski znanstvenik, prema kojemu su najsiromašnije zajednice ujedno i one kojima prijeti najveća opasnost.

Pohvalio je inicijativu Japana u području borbe protiv globalnog zatopljenja. Kao primjer je naveo godišnju kampanju "Cool Biz", u okviru koje su zaposlenici privatnog sektora i dužnosnici pozvani da se ljeti odreknu nošenja kravate i odjenu se lagano kako bi usporili rad klima-uređaja u uredima.

Globalno zatopljenje, ustvrdio je, ne može se tretirati kao problem koji se može riješiti jedino zahvaljujući tehnologiji već je potrebna promjena u ljudskom ponašanju.

Vezane vijesti

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japanski ministar financija Jun Azumi izrazio je u nedjelju zadovoljstvo dogovorom koji je dan ranije postigla eurozona o pomoći u dokapitalizaciji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika