19.10.2007. / 12:36

Autor: Nina Tomljanović

ANALIZA VODE

Ljubičić: Za 10 do 15 dana rezultati analize vode

Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi poslala je prije desetak dana ispitivanje uzorka u jedan od akreditiranih laboratorija u Europi

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić danas je izjavio da će rezultati analize ispitivanje uzoraka zagrebačke vode biti poznati za 10 do 15 dana. Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi poslala je prije desetak dana ispitivanje uzorka u jedan od akreditiranih laboratorija u Europi.

Ljubičić je kazao da se provode najdetaljnije analize vode koja je sukcesivno 11 puta uzeta iz gradskih vodocrpilišta i hidranata, među kojima i hidranata i kućanstava u naselju Vrbani III, te iz novoizgrađenih škola i dječjih vrtića.

U procesu uzimanja i ispitivanja uzorka sudjeluju i strani stručnjaci.

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi uključilo se u slučaj putem Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a kada je policija pokrenula istražne radnje, sanitarna inspekcija je počela periodično uzimati uzorke vode i provjeravati ih.

Vezane vijesti

Južnoafrikanac izmislio tuširanje bez vode

Južnoafrikanac izmislio tuširanje bez vode

Potaknut prijateljem koji se nije tuširao i nakon višemjesečnog istraživanja, južnoafrički student Ludwick Marishane dobio je svjetsko priznanje za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika