19.10.2007. / 13:23

Autor: Katarina Zorić

IZBORI

HSP ide samostalno na pobjedu

Đapić smatra da je na državnoj razini "velika koalicija između HDZ-a i SDP-a gotova stvar", što se, kaže, može iščitati iz pojedinih medija.

HSP na parlamentarne izbore u 4. izbornoj jedinici te prijevremene izbore za osječko Gradsko vijeće izlazi samostalno, najavio je to danas u Osijeku predsjednik Hrvatske stranke prava Anto Đapić a potvrdio je i nagađanja da će se ponovno kandidirati za osječkoga gradonačelnika.

Đapić ističe da HSP u oba slučaja "ide na pobjedu", a svoj optimizam temelji na tvrdnji da je posljednjih godina stranka "iznimno osnažena u 4. izbornoj jedinici" (Osječko-baranjska i Virovitičko-podravska županija) te što su uspješno upravljali gradom Osijekom u vrijeme njegova gradonačelničkog mandata.

Anto Đapić bit će nositelj obje izborne liste, a HSP se u kampanji neće osvrtati na jaku konkurenciju u toj izbornoj jedinici, već će pokušati afirmativno promovirati svoje kadrove, navodi Đapić. Ipak, kaže, neće ostati dužni nikome tko bude pokušao osporiti ulogu i kvalitetu HSP-a.

Za ponovnu gradonačelničku kandidaturu Đapić se odlučio zbog nedovršenih poslova u Osijeku, a ustvrdio je kako HSP nije daleko od toga da ostvari apsolutnu pobjedu na osječkim lokalnim izborima. U kampanji za parlamentarne izbore u 4. izbornoj jedinici očekuje četiri zastupnička mandata.

Đapić smatra da je na državnoj razini "velika koalicija između HDZ-a i SDP-a gotova stvar", što se, kazao je, posljednjih dana može iščitati iz brojnih medija bliskih jednoj ili drugoj stranci, koje sada traže način na koji će to objasniti hrvatskoj javnosti.

Vezane vijesti

Đapić se povlači iz HSP-a

Đapić se povlači iz HSP-a

Anto Đapić povlači se iz stranačkog političkog života Hrvatske stranke prava. Tako je objavio u priopćenju odaslanom medijima, a u kojem je naveo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika