19.10.2007. / 17:17

Autor: Martina Čizmić

ZAGREB

Stanari iz Kupske traže unajmljene stanove

"Nadam se da će se naći rješenje za stambeno pitanje stanara Kupske, inače će oni idući tjedan prosvjedovati na Markovu trgu", rekla je odvjetnica Doris Košta.

Odvjetnica Doris Košta, koja zastupa stanare iz urušene Kupske ulice, pozvala je HEP, Tehniku ili grad Zagreb da plate najam stanova za 39 obitelji koje su bile prisiljene napustiti svoje domove i sad su već gotovo mjesec dana u hostelu u Remetincu.

"Nadam se da će se naći rješenje za stambeno pitanje stanara Kupske, inače će oni idući tjedan prosvjedovati na Markovu trgu", rekla je odvjetnica. Na prosvjed će pozvati i stanare Vrbana III te one s Cvjetnog trga, odnosno sve Zagrepčane koji su u sličnoj situaciji.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje Zvonimir Šostar rekao je da grad nema praznih stanova u koje bi smjestio stanare, niti može dati novac za najam. Pozvao je stanare da prihvate smještaj u "Gradu mladih" u Granešini. Rekao je da će im grad, prihvate li taj prijedlog, osigurati svakodnevni prijevoz za školsku djecu. Najavio je i da će isplatiti po 1500 kuna pomoći stanarima Kupske ulice. Ravnateljica gradskog Centra za socijalnu skrb Marija Pavić najavila je i pomoć od 1000 kuna.

Šostar je rekao da bi se radovi u Kupskoj trebali završiti do 30. listopada, kada će se svi stanari, osim onih iz urušene kuće u Kupskoj 9, moći vratiti svojim domovima.

Stanari Kupske ogorčeni su i bijesni zbog svih mjerodavnih tijela koja su mogla nešto učiniti, a nisu. Doris Košta rekla je da policija sastavlja kaznenu prijavu protiv HEP-a jer su oni kao investitor pravno odgovorni. Podsjetila je da će stanari tražiti naknadu štete od četiri milijuna kuna.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika